این زن پشت پرده انفجار پیجر ها در لبنان است (عکس)

دولت مجارستان امروز شنبه از بازجویی مقام‌های اطلاعاتی این کشور از مدیر عامل شرکت «بی‌ای‌سی» که با ساخت پیجرهای منفجر شده در لبنان مرتبط بوده، خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد روز سه‌شنبه تعداد زیادی از دستگاه‌های پیجر در نقاط مختلف لبنان منفجر شدند.

وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد این انفجارها به شهادت ۱۲‌نفر و زخمی شدن بالغ بر ۲۸۰۰ نفر دیگر منجر شده.

یک روز بعد از آن در چهارشنبه موج دومی از انفجارهای متعدد دستگاه‌های ارتباطی و الکترونیکی به وقوع پیوست که طبق اعلام وزارت بهداشت لبنان دست کم ۲۵ نفر به شهادت رسیدند و بیش از ۶۰۰ نفر زخمی شدند.

در پی این انفجارها ابتدا جزیره تایوان در کانون توجهات قرار گرفت چون نام شرکت تایوانی گلد آپولو (Gold Apollo) روی پیجرهای منفجرشده به چشم می‌خورد. با این وجود روز جمعه وزیر دفاع تایوان گفت این جزیره ارتباطی با انفجارهای اخیر دستگاه‌های پیجر در لبنان ندارد.

خبرگزاری «رویترز» روز چهارشنبه گزارش داد سازمان اطلاعاتی موساد رژیم صهیونیستی مواد منفجره را در ۵۰۰۰ دستگاه پیجر که از شرکت تایوانی «گلد آپولو» سفارش داده شدند کار گذاشته بود.

مدیرعامل شرکت گلد آپولو اما اعلام کرد مدل پیجرهای منفجر شده توسط یک شرکت مجارستانی به نام «بی.‌ای.سی» تحت لیسانس گلد آپولو تولید و توسعه داده شده‌اند و سپس این شرکت مجارستانی به خبرگزاری روسی «ریانووستی» گفت که به ارائه خدمات مشاوره تجاری می‌پردازد و در تولید پیجرها دخیل نبوده است.

کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو

«کریستیانا بارسونی-آرسیدیاکونو»، مدیرعامل ایتالیایی-مجارستانی شرکت بی‌ای‌سی به «ان‌بی‌سی نیوز» گفت که شرکت او «تنها یک واسطه بوده» و در تولید پیجرها دخیل نبوده است.

دفتر رسانه‌ای دولت مجارستان در بیانیه‌ای اعلام کرد بارسونی-آرسیدیاکونو چند بار از روز چهارشنبه توسط سازمان‌های اطلاعاتی مجارستان مورد بازجویی قرار گرفته است و تحقیقات این سازمان‌های درباره شرکت بی‌ای‌سی ادامه دارد.

همچنین دفتر حفاظت قانون اساسی مجارستان هم در بیانیه‌ای اعلام کرد دستگاه‌های پیجر منفجر شده در لبنان هرگز در مجارستان نبوده‌اند.

دولت «ویکتور اوربان»، نخست وزیر مجارستان اعلام کرده بود شرکت مشاوره بی‌ای‌سی «یک شرکت تجاری واسطه بوده که هیچ بخش تولیدی یا مکان عملیاتی دیگری در مجارستان ندارد.»

۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۹
کد خبر: 59960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • کرامت سلیمی US ۰۴:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۳
      2 0
      به نظر بنده انفجار پیجر ها و بیسیم ها در لبنان ناشی از مواد منفجره نبود. با شناختی که بنده از موضوع خازن ها دارم این کار توسط ابرخازنهای قرار داده شده در این وسایل صورت گرفت. ابرخازنها قادرند مقدار زیادی انرژی الکتریکی را در خود ذخیره کنندو در کسری از ثانیه ازاد کنند. و در نزدیکی خود قوسهای بسیار داغی در حد چند هزار درجه سانتی گراد ایجاد کند و همین گرما باعث اسیب به افراد حامل این وسایل می شود. شدت نور این قوس انقدر زیاد است که نگاه به ان باعث کور شدن می شود. بمبهای الکترومغناطیس که قدرت از بین بردن وسایل الکتریکی را دارند همگی ابرخازن هستند. و بعضی از انها تا شعاع چند کیلومتر قئرت از بین بردن وسایل را دارند. انفجار پیجرها دقیقا مشابه تخلیه انرژی یک ابرخازن می باشد. فیلمها را مجددا ببینید.و دقت کنید همگی یک قوس قوی الکتریکی ازاد می کنند. ابرخازنها ساختار ساده ای دارند و حتی شرکتهای الکتریکی ایرانی نیز می توانند انها را بسازند. در کشور ما افراد توانای بسیاری هستند که می توانند برای کشور خدمات بزرگی انجام دهند اما این استعداد ها در دانشگاه ها سرکوب شده و از بین می روند. م